NL / EN
Laatst bijgewerkt op 28-4-2020

Verhalen uit Mennistriam

Een oude kruidenvrouw moet kiezen tussen haar verantwoordelijkheden en een levenslang onderdrukte droom wanneer haar dorpsgenoten zich tegen haar dierbaarste vriend, een reizende centaur, keren.

Een schubbeling krijgt de kans om te bewijzen dat hij is wie hij zich diep vanbinnen voelt… als hij tenminste de ijskoude winternacht overleeft.

Een zwaardvechtster komt via een ongebruikelijke klus eindelijk op het spoor van haar afkomst, die verbonden lijkt met de lang geleden uitgeroeide draken, maar eerst moet ze ontsnappen aan de macht die haar opdrachtgever over haar heeft.

Delen van de kaart van Mennistriam


Een inwoner van Mennistriam

De kruidenvrouw, de schubbeling en de zwaardvechtster zijn de hoofdpersonen van wat respectievelijk een novelle, een kort verhaal, en een romanserie zullen worden. Alle drie spelen ze zich af in het koninkrijk Mennistriam, een fantasysetting waar ik al jaren aan werk. Het is een land waar de invloed van de eeuwen geleden uitgeroeide draken nog overal in de cultuur is terug te vinden, waarin magisch talent een onbegrepen en gevreesd fenomeen is, en waarin men zegt dat de zielen van overledenen, mits op de juiste manier geëerd, op vele manieren het leven kunnen beïnvloeden. Het is ook een land vol ongelijkheid: tussen de heersende adel en de boerenbevolking, maar ook tussen de mensen en minder succesvolle volken zoals de centauren en schubbelingen, want alles wat geen mens is, wordt op zijn best gewantrouwd en op zijn slechtst gezien als niet meer dan ongedierte.


Nog een inwoner van Mennistriam

Met zijn alsmaar rijker wordende geschiedenis en culturen is de wereld van Mennistriam voor mij een onuitputtelijke bron van verhalen. Het begon jaren geleden met het verhaal van zwaardvechtster Thaoryn, toen nog in een nauwelijks aangeklede middeleeuwse fantasysetting. Vanuit de behoeften van het verhaal evolueerde Mennistriam geleidelijk tot de wereld die nu in mijn hoofd zit, en hij is nog lang niet uitgegroeid. Toen er nieuwe personages met iets minder epische verhalen uit de setting opdoken, besloot ik die te gebruiken om zowel mijn schrijfvaardigheid te oefenen als de wereld in behapbare stukken verder uit te werken. Het is nog even wachten voordat het eerste verhaal te lezen zal zijn, maar tot die tijd kun je voor voorproefjes en een kijkje in de keuken terecht op de Facebook-pagina.

Gerelateerd nieuws:

28-4-2020 - Mennistriam op Facebook
3-6-2019 - Verhalen uit Mennistriam