Topic: Tholian  (gelezen 1118 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

  • No avatar
  • *
19 januari 2016, 17:05
De Tholians zijn een extreem xenofobisch niet-humanoïde ras. Ze komen uit het Alfa kwadrant.

Geschiedenis & politiek
Het belangrijkste overheidsinstituut was de Tholian assemblee. Aan het midden van de 22e eeuw had het Vulcan hoge commando maar weinig contact met de assemblee gehad. Destijds was het niet bekend dat ze betrokken waren geraakt bij de Tijdelijke koude oorlog.
In 2152 deden ze iets onverwachts en reisden ver buiten hun eigen territorium. Ze wilden een tijdreispod uit de 31e eeuw van het Aardse sterrenschip Enterprise (NX-01) overnemen.
Vier Tholian sterrenschepen onderschepten en schakelen de Vulcan kruiser Tal'Kir uit, terwijl dit schip op de Enterprise aan het wachten was. Vervolgens vielen ze de Suliban vloot aan dat in achtervolging op de Enterprise was. Ze wisten de pod in handen te krijgen en kort daarna keerde het schip terug naar zijn eigen tijdlijn.

Fysiologie
Een levende Tholian was ongeveer even groot als een mens. De huid had voornamelijk een rode gloed met verschillende tinten. De huid leek een hard schild te zijn. Ze hadden zes dunne benen die ervoor zorgden dat ze snel in elke richting konden bewegen. De benen vertoonden buigingen die met de knie en enkel van en humanoïde ras te vergelijken was. Elk been eindigde met een voet met meerdere tenen. De benen waren aan de romp bevestigd. Ze hadden tevens twee armen die buigingen vertoonden die aan de elleboog en de pols van een humanoïde deden denken. Elke arm eindigde met een hand met meerdere vingers. Ze hadden een nek die met een semi-transparante membraan bedekt was dat bescherming aan het hoofd bood. Tholians hadden twee gloeiende punten aan de bovenkant van hun torso. Ze draaiden deze richting de persoon waarmee ze communiceerden, waardoor je zou kunnen denken dat ze hier informatie mee verzamelden. Tholians communiceren voornamelijk met klikken en tsjilpen. Ze hadden twee seksuele organen en elke Tholian had beide organen.
Het Tholian inwendige systeem had hoge temperaturen nodig, die ongeveer rond de 480 Kelvin (207 °C, 404 °F) lagen. Ze kunnen korte tijd koudere temperaturen verdragen, maar als de temperatuur rond de 380 Kelvin of lager komt scheurt hun huidschild. Dit was zeer pijnlijk en deze temperatuurdaling kon als marteltechniek gebruikt worden. Bij extreem lage temperaturen zouden ze bevriezen en uit elkaar spatten.
Tholians vertoonden overeenkomsten met gebruikelijke biochemische processen. Phlox van het Spiegel universum wist een pijnstiller te maken, maar het middel verloor al snel zijn werking.
Tholians waren in staat om verschillende varianten straling uit te zenden, die ze wisten te reguleren. Op deze manier waren ze op korte afstand in staat met elkaar te communiceren. Een Tholian die in 2155 aan boord van de ISS Enterprise gevangen werd gehouden wist op deze wijze hulp in te roepen. Phlox moest het hierop doden om het stil te krijgen.Bron:
http://nl.memory-alpha.wikia.com/wiki/Tholian