Topic: Kaart  (gelezen 972 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

  • *
20 juli 2014, 22:37
De onderstaande kaart zal continu worden uitgebreid naarmate er meer plaatsen in het verhaal geïntroduceerd worden.


De Vijf Torens
Over de vijf torens is maar weinig bekend, behalve dat er in elk - groen, rood, wit, blauw en geel - een tovenaar huist, en dat de tovenaars het zacht gezegd niet goed met elkaar kunnen vinden.

Lorem - Speltopic
Lorem is een oase van groen in een weids, onherbergzaam rotslandschap. Water en planten hebben een kerkachtige ruïne overgenomen waardoor het bouwwerk bijna weer deel van de natuur is gaan uitmaken.
Citaat
Het groen had dit gebouw geheel overgenomen. Water stroomde door een van de hoge ramen en wat zorgde voor een smalle waterstroming. Nog wat lichtstralen zorgden ervoor dat ze genoeg licht had om te zien. In eerste instantie leek het op een soort kerk van binnen, al was het een stuk groter. Echter veel minder duister, sommige ramen waren doorboord met takken en het zorgde er dan ook voor dat ze goed moest opletten waar ze liep. De ramen waren hoog, terwijl er langs de kleine waterval die uit het raam kwam, een stuk was ingestort. Alsof de rots die daar zat, een eigen leven had gehad en zich zo door de muur had geboord. Er was aan die kant blijkbaar een hoogte, waardoor het water door het raam kon stromen.
Haar ogen zochten de ruimte rond. Ze zag hoe het mos tussen de tegels zat en de wortels ze omhoog had geduwd. Wanneer ze langzaam naar een raam liep om naar buiten te kijken, zag ze bomen. Tussen de bomen door, leken daar rotsen te zijn. Lage rotsen, die verder reikten dan zijzelf kon zien. Langzaam liep ze naar de andere kant, ervoor zorgend dat ze op wat losliggende stenen stapte om zo haar voeten niet nat te laten worden. Aangekomen bij de andere kant, zag ze haast hetzelfde. Het leek er in eerste instantie op dat dit het enige groene plekje was. Het water viel aan de andere kant van het gebouw als een waterval naar beneden door een grote dubbele deur. Maar ze durfde niet over de rand te kijken.

Het Moeras van Carisshagh - Speltopic
Wanneer je een inwoner van het Land van de vijf torens vraagt naar het Moeras van Carisshagh, zal je een antwoord krijgen over een grauw, doods en deprimerend landschap, vol stinkende poelen en verraderlijk drijfzand, en hier en daar een ruïne van wat er dan ook ooit op die plek geweest is. Waar ze het niet over zullen hebben zijn agressieve vleesetende planten, tenzij ze in de laatste paar maanden nog het moeras hebben betreden...
Citaat
De schrik sloeg hem om het hart toen de witte muur achter hem niet toe bleek te behoren aan het vertrouwde sanitairgebouw, maar aan een bouwvallige ruïne. Uit een grote scheur in de muur stroomde water. Vuil, stinkend groen water dat zich voegde op de drab die begon waar het gras onder Imrans voeten eindigde. Boven hem scheen een ziekelijk bleke zon door de wolken, haast winters. desondanks was de temperatuur hier zoals je die in de late zomer zou verwachten: benauwd en verstikkend warm.
Een grauw, dood landschap strekte zich voor hem uit, en bij nader inzien besefte Imran zich dat de term "bewolking" niet opging voor de weersomstandigheden hier. Overal hing een wervelende mist, afwisselend sluierachtig dun en zo dik dat je er niet doorheen kon turen. Grijsblauw slijk omspoelde het met gras begroeide heuveltje waar hij zich op bevond, en bubbelde zo nu en dan gezapig. Alsof het zijn lippen smakte.

Sifa-clan
Aan de kust, op veilige afstand van het Moeras van Carisshagh, woonde een vredige clan van gelflings. Door recente ontwikkelingen hebben ze hun thuis echter moeten ontvluchten. Namir is één van deze gelflings.

21 juli 2014, 07:02
Ziet er mooi uit voor nu al.
De soort naald doet me denken aan de Ivory Tower

03 oktober 2014, 14:24
Ik moet dit even kwijt, ik dacht meteen aan Lorem

  • *
03 oktober 2014, 17:37
Wow, gaaf plaatje!

  • *
03 oktober 2014, 22:36
Cool O_O

Het doet mij meer denken aan een aflevering van Full Metal Alchemist, waarin ze onder een kathedraal een hele vergane stad vinden (a) Maar erg mooi en sfeervol. ^^
Whenever you're sad, I'll whip your tears away. :)
~Asmodeus