Topic: Welkom  (gelezen 1073 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

  • *
11 september 2013, 14:22
Welkom bij Terra Fabula!

Als je hier voor het eerst bent, vraag je je vast af waar je moet beginnen in al die subboards. Vrees niet, hier vind je de beknopte uitleg van het spel en hoe je kunt meedoen.

Misschien interessant om te weten: doordat Terra Fabula werkt met losse avonturen, zit je nergens voor langere tijd aan vast. Het is prima als je je aanmeldt, meedoet aan één of twee avonturen en dan weer verdwijnt. Hoewel je medespelers het wel zo prettig zullen vinden als je avonturen waaraan je begint ook afmaakt, kun je verder op elk moment zelf bepalen hoe actief je bent.

Fabelwezens in de Gouden Eeuw
Dat is, heel kort gezegd, de setting van Terra Fabula. We leven in de Gouden Eeuw en alle verhalen die ooit hebben bestaan over fabelwezens, zijn waar. Met dit als basis heb je alle vrijheid om je eigen invulling aan de wereld en de avonturen te geven.

Avonturen en creaties
Dit zijn de twee belangrijkste ingrediënten van Terra Fabula. Je doet mee door te spelen in avonturen. Hierdoor verdien je creatiepunten. Deze punten geef je uit aan het maken van creaties, die je weer in avonturen kan gebruiken. Een creaties is meestal een personage of een locatie.

Waar begin je?
Er is een speciaal systeem om deze creatiepunten bij te houden. Zelf hoef je daar niet zoveel aan te doen. In het topic Nieuwe speler? lees je hoe je jezelf met een paar klikken aan het systeem toevoegt.

Je hebt nu een klein 'startbudget' van creatiepunten, dus je kunt meteen aan de slag. Het slimst is om te beginnen met een personage. Het is handig als je even Setting, Hoe werken creaties? en Hoe werken creaties - Personen doorleest voor je een personage maakt. Je startbudget is precies genoeg voor een normaal persoon zonder enige connectie met magie of fabelwezens.

Als je personage klaar is, en de punten afgetrokken (volgens 'hoe werken creaties'), dan kun je meteen in een avontuur springen. Lees even Hoe werken avonturen? en zoek bij Avonturen naar een avontuurtopic dat begint met [open] en er leuk uit ziet. Schrijf je personage er in en je doet mee!

Als er geen leuk open avontuur te vinden is, of je wil er meer, dan kun je er ook zelf een starten. Lees daarvoor eerst de tweede post van Hoe werken avonturen?.

Wat is er nog meer?
Creaties, avonturen, meer creaties, en meer avonturen. Naarmate je punten opspaart door in avonturen mee te spelen, kun je steeds meer creaties maken. Met voldoende punten kun je ook fabelwezens in het verhaal brengen. Je kunt met je creaties spannende avonturen opzetten voor andere spelers, of gewoon maken wat je leuk vindt en vanzelf zien wat eruit komt. De beste manier om te ontdekken wat er mogelijk is, is gewoon ergens beginnen.